GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Den Helder

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Den Helder

Schoorsteen inspectie Den Helder? Jammer genoeg zijn schoorsteenbranden nog altijd een frequent verschijnsel. Veel hiervan zijn te wijten aan gebrek aan onderhoud van de schoorsteen gekoppeld aan uw haard of kachel.

Een flink aantal van deze branden zou voorkomen kunnen worden door de schoorsteen periodiek te controleren en te reinigen.

Heeft u behoefte aan een Schoorsteen inspectie Den Helder? Aarzel dan niet en neem contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Schoorsteenveger Den Helder

Voor een veilige stookervaring met uw haard of kachel, is het essentieel uw schoorsteen zuiver te houden. Dit realiseert u door deze periodiek te laten reinigen.

Consistent onderhoud aan uw schoorsteen is cruciaal wanneer u een haard of kachel heeft. Bij adequaat onderhouden stooksituaties is het risico op een brand significant lager.

Stookt u het hele jaar door? Dan adviseren we minstens twee keer per jaar een schoonmaakbeurt. Minder frequent gebruik? Dan volstaat een jaarlijkse beurt.

Wenst u weer onbezorgd te stoken? Zorg dan voor een gereinigde schoorsteen. Neem nu contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er bestaan meerdere redenen voor een grondige schoorsteencontrole en -reiniging. Een goed onderhouden haard of kachel biedt tal van voordelen.

Tijdens een inspectie beoordelen we de conditie van uw schoorsteen, identificeren we interne schade en zorgen we voor een duidelijk overzicht.

Het meest voorname voordeel van een zuivere schoorsteen is de verhoogde veiligheid bij het stoken. De kans op schoorsteenbranden of andere kwesties is veel lager met een halfjaarlijkse of jaarlijkse inspectie.

Naast de veiligheidsvoordelen is een schone schoorsteen ook milieuvriendelijker. Een goed bijgehouden schoorsteen produceert minder fijnstof en schadelijke deeltjes dan een verwaarloosde.

Tenslotte bespaart een efficiënt werkende schoorsteen ook op uw energiekosten. Een goed gereinigde schoorsteen verbruikt minder brandstof.

Een propere schoorsteen is gunstig voor uw welzijn, het milieu en uw financiën! Wenst u een schoorsteeninspectie? Bel ons nu via 0223 201 687.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Zelfs als u uw haard of kachel nog nooit heeft aangestoken, adviseren we een inspectie. Heeft u recentelijk een nieuwe kachel geïnstalleerd? Of heeft u een nieuw huis gekocht?

In dergelijke situaties is het essentieel om de staat van de haard of kachel te beoordelen. Zo bent u verzekerd van de veiligheid en efficiëntie van uw stooksysteem.

Nog niet eerder gestookt? Maak dan een afspraak bij Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Er zijn meerdere overwegingen die benadrukken waarom een schoorsteeninspectie essentieel is. Maar wat is nu de ideale frequentie hiervoor?

Onze experts adviseren om ten minste één keer per jaar een inspectie uit te laten voeren. Als u echter regelmatig uw haard of kachel stookt, is het verstandig om dit frequenter te overwegen. Gedurende zo’n controle kan bepaald worden of schoorsteenreiniging noodzakelijk is.

Behalve de reguliere inspecties zijn er specifieke situaties waarin een inspectie gewenst is. Denk hierbij aan aanhoudende rook in bepaalde rookkanalen of een verminderde trek van de schoorsteen.

Heeft u interesse in een schoorsteencontrole door Schoorsteenveger Den Helder? Neem dan direct contact op via 0223 201 687.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Er zijn hoofdzakelijk twee methoden om een schoorsteen te controleren: een directe visuele beoordeling en een inspectie met behulp van een camera.

Bij de directe visuele methode wordt de schoorsteen met het menselijk oog geanalyseerd. Met een lichtbron wordt vanaf de schoorsteenbasis naar boven gekeken om eventuele roetophoping of andere problemen te identificeren.

Wanneer een directe blik niet mogelijk of toereikend is, kiezen we voor de camera-inspectie. Deze methode wordt ingezet wanneer de onderzijde van de haard of kachel niet toegankelijk is, of wanneer een grondige evaluatie van de schoorsteen noodzakelijk is.

Heeft u behoefte aan een grondige camera-inspectie voor uw schoorsteen? Neem contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Schoorsteen camera inspectie

Met een camerainspectie krijgen we een gedetailleerd beeld van de binnenkant van uw schoorsteen. Met dit hulpmiddel zijn we in staat om beginnende barsten, breuken en andere gebreken vroegtijdig te signaleren.

Daarbij bestuderen we het volgende:

 • De diameter van uw rookkanaal
 • De conditie van het rookkanaal
 • Eventuele verstoringen binnen het kanaal
 • Geschiktheid voor specifieke verbrandingstoestellen
 • De aanwezigheid van roetophoping

Overweegt u een camera-inspectie voor uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687. We staan voor u klaar!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het wordt sterk aangeraden om ten minste jaarlijks uw schoorsteen te laten nakijken en schoonmaken.

Door uw schoorsteen te laten controleren en reinigen, kunt u met een gerust hart uw haard of kachel blijven gebruiken.

Is het tijd voor een inspectie en reiniging van uw schoorsteen? Bel dan Schoorsteenveger Den Helder op 0223 201 687.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Den Helder? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Den Helder.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Den Helder.

Werkwijze Schoorsteenveger Den Helder

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Den Helder op 0223 201 687.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Den Helder via 0223 201 687.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Den Helder

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Den Helder heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Den Helder

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Den Helder

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Den Helder nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Den Helder

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Den Helder mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Den Helder

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button